U bent hier

HealthConnect wordt onderdeel van Corilus

Overname verstevigt de positie van Corilus als toonaangevende ICT-leverancier in de Belgische gezondheidssector.

Aalter, 6 februari 2013 – Corilus kondigt vandaag de overname van het Belgische bedrijf HealthConnect aan. HealthConnect heeft zich op drie jaar tijd opgewerkt tot marktleider op het vlak van innovatieve IT-projecten en integratiesoftware in de zorgsector, zoals de communicatiesoftware Hector, Vitalink en baanbrekende eHealth projecten.

Dirk Van Lerberghe, CEO van Corilus: “Deze acquisitie past in de strategie van Corilus om maximaal te investeren in meerwaarde voor zorgverleners en een efficiënte informatie-uitwisseling tussen alle types van zorgverleners mogelijk te maken. We combineren de technologische know-how en expertise van beide partijen en creëren zo één platform voor innovatie. Door de uitbreiding van het klantenbestand met ziekenhuizen, laboratoria en andere organisaties zijn we zeer goed geplaatst om uw samenwerking met deze partijen te vereenvoudigen”

HealthConnect wordt een autonoom bedrijf binnen de Corilus groep. Het blijft zich focussen op IT-projecten en software gebaseerd op open standaarden en het Belgische eHealth-platform. Het huidige team van HealthConnect wordt versterkt met bijkomende aanwervingen. Het HealthConnect management blijft aan het roer en zal zich ook in de toekomst verder focussen op de uitbouw van het bedrijf.

We zijn erg trots op wat we de afgelopen drie jaar hebben opgebouwd met HealthConnect. Door onze strikte focus op de zorgsector en eHealth-integratie zijn we erin geslaagd een toonaangevende positie in te nemen op de Belgische markt”, zegt Jos Vranken, partner bij HealthConnect. “We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met Corilus ons toelaat om de plannen van HealthConnect versneld te realiseren. Samen bestrijken we het volledige Belgische zorglandschap. Onze gezamenlijke expertise laat toe om ook in de toekomst vernieuwende software op de markt te brengen.”

De Belgische gezondheidssector is in beweging en heeft zichzelf ambitieuze doelen gesteld. Corilus en HealthConnect ondersteunen deze initiatieven maximaal en werken mee aan een betere en efficiëntere zorg voor iedereen.

 

Over Corilus

Corilus biedt automatiseringsoplossingen voor een hele reeks medische en paramedische beroepen: apothekers, tandartsen, huisartsen, specialisten, opticiens, woonzorgcentra, verplegers, vroedvrouwen, kinesisten en dierenartsen en dit in Benelux en Frankrijk. Wij streven naar maximale klantentevredenheid door geavanceerde software en hardware te combineren met een uitmuntende service. De software van Corilus is volledig in eigen huis ontwikkeld. Met ongeveer 300 medewerkers is Corilus marktleider in elk van de domeinen waarin het actief is.

 

Over HealthConnect

HealthConnect is een Belgisch bedrijf met diepe expertise in integratie architecturen, software-ontwikkeling, eHealth-integratie en project management in de gezondheidssector. Gebaseerd op de brede ervaring van haar mensen, biedt HealthConnect diensten aan zorgverleners, zorginstellingen, mutualiteiten, overheden en andere organisaties.

HealthConnect is opgericht in 2010. Na drie jaar telt het bedrijf 35 mensen (in België en India). Het bedrijf is gezond en winstgevend vanaf het eerste jaar en investeert aanzienlijk in de ontwikkeling van nieuwe software. HealthConnect wordt geleid door 4 partners: Jos Vranken, Pieter Baeyaert, Jelle Gacoms en Wouter Fonck.

 

Voor verdere persinformatie, beeldmateriaal of een interview kunt u contact opnemen met

 

Griet Van der Weken

Marketing Manager

Corilus            

Tel +32 (0)3 253 25 76

GSM +32 (0)477 98 23 59                    

griet.vanderweken@corilus.be

www.corilus.be